LOS ANGELES - Katherine Jackson heeft zich voor het eerst uitgesproken over haar mysterieuze verdwijning.

De moeder van Michael Jackson verklaarde woensdag tegenover de Amerikaanse zender ABC dat ze ‘niet is ontvoerd’, maar dat ze ‘gewoon wat rust nodig had’.

Na enkele hectische dagen rond de Jackson-familie wilde de 82-jarige Jackson tekst en uitleg geven over haar tiendaagse ‘verdwijning’.

Ze zei: “Er gaan een hoop geruchten rond dat ik zou zijn ontvoerd door mijn kinderen. Zij zouden mij dat nooit aandoen. Ik ben hier vandaag om iedereen te vertellen dat alles goed met me gaat."

Voogdij

Eerder op de dag raakte moeder Jackson de voogdij over de drie kinderen van Michael kwijt. Prince (15), Paris (14) en Blanket (10) werden door de rechter tijdelijk toegewezen aan haar kleinzoon, de 34-jarige TJ Jackson.

TJ kreeg van de rechtbank het advies om ook voor de permanente voogdij te gaan, omdat Katherine Jackson ‘door een derde partij’ belemmerd wordt in haar taken als voogd.

De aanleiding is de mysterieuze verdwijning van oma Jackson. Ze werd zaterdag als vermist opgegeven omdat ze niemand had ingelicht over haar plotse vertrek. Ze had daarbij ook haar telefoon uitgezet. Zondag dook Katherine plotseling op bij familie in Arizona.