AMSTERDAM - Kickbokser Badr Hari heeft zich woensdagavond bij de politie in Amsterdam gemeld. 

Hij is aangehouden en zal donderdag worden gehoord. Dat meldde het Openbaar Ministerie woensdag.

De beruchte voormalig K1-wereldkampioen zal in beperkingen terechtkomen, wat betekent dat hij behalve met zijn advocaat met niemand contact mag hebben. De kickbokser wordt verdacht van twee mishandelingen in Amsterdam.

Dinsdag werd al bekend dat Hari zich wilde aangeven bij de politie. Hari en zijn advocaat zouden op dat moment nog met justitie in overleg zijn geweest over de voorwaarden waaronder hij zich op het politiebureau zou melden. De kickbokser zou bang zijn geweest door een arrestatieteam te worden ingerekend.

Sensation

Badr Hari werd gezocht voor mishandeling van miljonair Koen Everink tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. Het slachtoffer liep in een skybox van het stadion zwaar been- en gezichtsletsel op. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis.

Maandag werd bekend dat ook eigenaar Jeroen van den Berg van club Air in Amsterdam aangifte doet tegen Badr Hari. Hij zegt vorig jaar in zijn eigen club bij het Rembrandtplein door de voormalig K1-wereldkampioen in elkaar te zijn geslagen.

Er loopt ook nog een onderzoek tegen Badr Hari wegens mishandeling van een portier bij een andere club in Amsterdam.