AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep tien maanden celstraf geëist tegen Constanza Breukhoven. 

De dochter van Conny en Hans Breukhoven werd vorig jaar juli schuldig bevonden aan het kraken van de kluis van haar adoptiefvader.

De strafeis, tien maanden plus vijf maanden voorwaardelijke celstraf, is gelijk aan wat het OM vorig jaar in eerste aanleg had geëist.

Constanza hoefde vorig jaar van de rechter niet meer de cel in. Ze kreeg 38 dagen cel opgelegd, die ze al had uitgezeten in voorarrest. Daarnaast moest ze een werkstraf van 240 uur voltooien.

Horloges

De dochter van Hans en Connie Breukhoven zou op eerste kerstdag 2010 hebben ingebroken in de villa van haar ouders in Wassenaar. Daarbij zou ze gebruik hebben gemaakt van de code van het hek, de code van het alarmsysteem en van de reservesleutel.

Ze gaf haar vriend Mohamed K. op die manier toegang tot het huis. Ze haalde volgens justitie de kluis leeg. Hans Breukhoven was toen op vakantie in Thailand.

Mohamed K. en Constanza zouden 25 horloges met een totale waarde van 236.000 euro hebben gestolen. De aandelen aan toonder waren 2,5 miljoen euro waard. Verder namen ze volgens justitie 68.000 euro aan contant geld mee.

Zwager

Tegen de zwager van Constanza, de broer van haar vriend Mohamed K., eiste het OM 118 dagen celstraf waarvan 30 dagen voorwaardelijk voor witwassen en heling. Deze straf legde de rechtbank hem eerder ook op. Een bedrag van 15.990 euro werd in de schoenzool van de verdachte aangetroffen nadat hij in Spanje was aangehouden.

De uitspraak van het hof is naar verwachting op 8 augustus.