LONDEN - Zangeres en televisiepresentatrice Charlotte Church (26) heeft excuses en een schadevergoeding geaccepteerd voor een verhaal dat een Engelse tabloid uit de duim had gezogen.

Dit heeft haar advocaat woensdag in de rechtbank laten weten, meldt The Guardian.

De zondagskrant The People, een uitgave van Mirror Group Newspapers, beweerde dat Church haar vriend, singer-songwriter Jonathan Powell, in beschonken toestand ten huwelijk had gevraagd tijdens een avondje karaoke in een pub in Cardiff.

In werkelijkheid gaf Church op het gesuggereerde moment elders een liveconcert. De krant heeft volgens de advocaat toegegeven dat het verhaal onwaar was en niet gepubliceerd had mogen worden. De raadsman weigerde te vertellen hoe hoog de overeengekomen schadevergoeding is.

Verzonnen

Na publicatie verklaarden de hoofdpersonen dat het verhaal volledig verzonnen was. ''Ik heb mijn vriend niet ten huwelijk gevraagd, dronken of anderszins'', zei Church in een verklaring. Ze beweerde al vijf maanden niet meer in de karaokebar te zijn geweest. Ze noemde het artikel beschamend voor haarzelf, familie en vrienden.

Church kreeg eerder dit jaar van de uitgever van News of the World een schadevergoeding van 710.000 euro, omdat de krant haar telefoon had afgeluisterd. De krant schreef 33 artikelen die waren gebaseerd op voicemails van haar ouders in de tijd dat Church een tiener was.

De journalisten hadden toegang tot de medische gegevens van de moeder, die na de onthulling probeerde zelfmoord te plegen. Als gevolg van het afluisterschandaal werd de tabloid opgedoekt.