VANCOUVER - Een hacker heeft in de computer van de Canadese zangeres Carly Rae Jepsen gesnuffeld en naaktfoto's van haar gestolen.

Hij wilde de foto's aan diverse media verkopen. De zangeres van de hit Call Me Maybe heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal, meldt TMZ.

De foto's zijn nog niet gepubliceerd en Carly doet uiteraard haar uiterste best om dit te voorkomen. Justitiële bronnen vertellen aan TMZ dat de zangeres in maart een anonieme tip kreeg.

Ze heeft daarop onmiddellijk de politie in Vancouver gebeld om de cyberdiefstal te melden. Agenten zijn erin gedoken en bevestigden dat de computer van Carly gehackt was.

Elektronische diefstal

De recherche van Vancouver doet nu onderzoek naar de elektronische diefstal. Ze zouden zelfs de verdachte al op het oog hebben. De fotodief kan een forse aanklacht verwachten en riskeert een aantal jaren celstraf.

Zelf heeft de zangeres nog niet op de diefstal gereageerd. Op internet zwerven al langer nepfoto's rond van gepiercete tepels die zogenaamd van Carly zouden zijn, maar daar heeft de Canadese zangeres al eerder van gezegd niets mee te maken te hebben.