AMSTERDAM - De dood van actrice Brittany Murphy wordt niet opnieuw onderzocht.

Brittany's vader Angelo Bertolotti eiste in januari aanvullend toxicologisch onderzoek, maar kwam daarna niet met voldoende informatie over de brug. Daarom veegde een rechter de zaak vorige week van tafel, schrijft The Hollywood Reporter.

Murphy stierf in december 2009, volgens politieonderzoek aan een longontsteking. Bertolotti, met wie de actrice de laatste jaren voor haar dood geen contact meer had, twijfelde aan de conclusies van het onderzoek. Hij stapte in januari naar de rechter om af te dwingen dat een haarpluk en weefsel van Murphy alsnog worden onderzocht.

De ouders van de actrice, die 32 jaar werd, vermoeden dat een giftige schimmel Murhpy en haar echtgenoot Simon Monjack fataal zijn geworden. Hij stierf vijf maanden na de actrice en ook hij bezweek aan een longontsteking.

Uitsluitsel

Bertolotti hoopte dat aanvullend toxicologisch onderzoek uitsluitsel zou geven over de schimmel, die in de woning van de actrice en haar man werd aangetroffen. Ook Brittany's moeder stapte naar de rechter. Zij klaagt een advocatenbureau aan dat de actrice bijstond bij de koop van het huis.

Murphy's moeder vindt dat de advocaten haar nooit hadden mogen adviseren het optrekje aan te schaffen. De bouwvakkers zouden hebben geweten dat de giftige schimmel huisde in het onderkomen. Murphy kocht het huis in 2003 van Justin Timberlake en Britney Spears.