AMSTERDAM - Sonja Silva (35) kende haar nieuwe vriend al toen zij in januari in het huwelijk trad. De 5 jaar jongere Pyke Pos, bekend van X Factor 2011, heeft zelfs gezongen voor het bruidspaar.

''Of er toen al iets gaande was tussen hen weten alleen zij. Maar dat zij nu een relatie hebben, verbaast mij niets. Ik hoorde in mei al dat ze hand in hand waren gesignaleerd”, vertelt Silva's ex Declan Vermaat in De Telegraaf.

De voormalige TMF-vj en playmate heeft een scheiding aangevraagd. Silva beweert dat Vermaat een maand voor het jawoord vreemdging. Vermaat ontkent dit.

"Hoe erg ik mij in haar heb vergist… Zo bizar! Ik leefde met haar in een soort droomwereld, maar ben heel blij dat ik wakker ben geworden. In die tijd zag ik mijn kinderen en familie niet en mijn vrienden amper. Ik raakte zelfs mijzelf kwijt. Ik zat voornamelijk binnen en was best ongelukkig."

Dankbaar

Vermaat vervolgt: "Eigenlijk ben ik Pyke dankbaar. Anders had ik nu nog steeds in die rare droomwereld geleefd. Ik probeer alles weer op orde te krijgen, maar haar gemis is slechts een kleine leegte. Vooral nu ik weet hoe Sonja echt in elkaar zit. Het missen van mijn kinderen was veel moeilijker. Nu zie ik ze om het weekend en kan ik weer echt vader zijn. Dat ik mijn leven terug heb, maakt me erg gelukkig."

Silva wil niet in details treden in de krant. ''Ik wil me niet tot zijn niveau verlagen door modder te gooien.” Ook beweert Silva dat de scheiding al rond is en dat ze al verhuisd was voordat ze een relatie met Pos kreeg.