HILVERSUM - Nikkie Plessen heeft een eigen kledinglijn, presenteerklussen, een vriend en is moeder van de tweejarige Jolie. Voor de presentatrice is dat laatste veruit het belangrijkste.

"Ik wil vooral een goede moeder zijn. Misschien zelfs van een tweede kindje. Eens kijken of dat gaat lukken", vertelt ze woensdag aan het AD.

Ondanks haar drukke bestaan, heeft ze een 'truc' om rust te pakken in haar vluchtige leven. "Ik ontbijt 's ochtends altijd met mijn kind. Het is mijn ultieme zen-moment. Tot Jolies bedtijd gaat mijn telefoon uit en ben ik alleen maar bezig met huizen bouwen, zandbak spelen en stoepkrijten."

Tegenwoordig moet ze haar leven in een schema indelen, maar werken maakt haar volgens eigen zeggen leuker als mens én als moeder.

"Natuurlijk, je gaat 's avonds niet meer veel stappen. En tussen de middag lunchen met wat vriendinnen en over koetjes en kalfjes praten, zit er ook niet meer in. Ik mis het wel eens ja. Juist door Jolie kan ik het allemaal aan. Hoe waardeloos je je soms ook voelt, zo'n kind zet alles weer in het juiste perspectief."