LOS ANGELES - De advocaten van Katherine Jackson beschuldigen Janet, Jermaine en Randy Jackson ervan dat ze hebben geprobeerd de kinderen van hun broer Michael uit het huis van hun oma te halen. 

Dat laten zij dinsdag in een officiële verklaring weten, schrijft RadarOnline. Inmiddels worden de kinderen van Jackson extra beveiligd.

"Een aantal leden van de familie Jackson drong het huis van Katherine binnen, renden op de kinderen af, schreeuwden en probeerden de mobiele telefoons van de kinderen af te pakken. Voor hun eigen veiligheid moesten Prince, Paris en Blanket tijdelijk hun huis verlaten en naar een veilige plek worden gebracht. Er brak onenigheid uit en agenten kwamen polshoogte nemen."

Concerten

Ook staat in de verklaring: "Na het incident heeft een van de familieleden toegegeven dat er al drie jaar een plan ligt om Katherine Jackson uit haar huis te zetten en bij haar drie kleinkinderen weg te houden. Prince, Paris en Blanket hebben al negen dagen niets van hun oma gehoord, sinds ze vertrok om een aantal concerten van haar zoon bij te wonen."

"Ze kwam er nooit aan, maar verblijft momenteel op een locatie in Arizona. Agenten hebben bevestigd dat de beveiliging van een van de kinderen van mevrouw Jackson hen de toegang heeft geweigerd, waardoor er nog geen gesprek met haar heeft kunnen plaatsvinden."

Meer bodyguards

Na het incident moeten de kinderen van Jackson voorlopig met meer bodyguards over straat, weet RadarOnline.

Een neef van Michaels moeder Katherine, Trent, heeft bewakers voor het hek van het huis waar de drie kinderen wonen, geïnstrueerd om Janet, Jermaine en Randy niet meer binnen te laten. Bovendien krijgen Paris, Prince en Blanket meer bodyguards mee wanneer ze naar buiten gaan.

''Na het incident van gisteren heeft Trent besloten dat Paris, Prince en Blanket meer beveiliging nodig hebben'', vertelt een insider. ''Hij wil niet dat Michaels kinderen worden meegenomen vanuit hun eigen huis. Dus iedereen die niet is uitgenodigd wordt aan het hek de toegang geweigerd.''

''Trent vindt ook dat de kinderen meer bodyguards nodig hebben zodra ze een voet buiten de deur zetten'', vervolgt de bron. ''Hij vreest dat er mogelijk een uitgebreid kidnappingsplan wordt voorbereid.''

TJ

De situatie rondom de kinderen van Michael Jackson wordt steeds ingewikkelder. Tito Joe Jackson, de zoon van Michaels broer Tito, wil voogdij over Paris, Prince en Blanket. Dat meldt TMZ.

De kinderen van de overleden King of Pop zouden alle drie graag zien dat TJ de voogdij krijgt, omdat hij als een vader is voor Paris, Prince en Blanket. De voogdij ligt nu bij Michaels moeder Katherine, maar de kinderen denken dat zij in gijzeling wordt gehouden door de familie. Ze hebben hun oma namelijk al 9 dagen niet gezien.

Naar verluidt is de advocaat van TJ al bezig met een aanvraag. TJ twitterde Paris vandaag nog: ''Het is heel oneerlijk wat ze jou en je broers aandoen. We blijven het proberen. Ik hou van je''.