AMSTERDAM - Robert Pattinson stapt 'nog niet' in het huwelijksbootje met zijn vriendin Kristen Stewart.

De geruchten gingen dat de twee elkaar, net als de personages in de film The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1, het jawoord zouden geven, maar Pattinson maakt korte metten met die roddels.

"Zelfs mijn moeder belde me op om te vragen of het waar was. De beweringen kloppen niet, tenminste nog niet", laat de 26-jarige acteur weten in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Blackbook. "Maar het klopt dat Kristen iets bijzonders met me doet."

Ontmoeten

Pattinson, die doorgaans weinig loslaat over zijn privéleven, heeft naar eigen zeggen zelfs auditie gedaan voor de film Twilight vanwege Stewart. De acteur was zo onder de indruk van de 22-jarige actrice dat hij haar graag wilde ontmoeten.

Het koppel, dat sinds eind 2009 samen is, zou het geregeld over gezinsuitbreiding hebben. De twee konden het zo goed vinden met hun 11-jarige collega Mackenzie Foy dat ze serieus nadenken over kinderen.

Foy speelt in The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2, die vanaf 14 november in de bioscopen draait, de dochter van Pattinson en Stewart.