AMSTERDAM - Nance Coolen baalt ervan dat ze niets heeft om naar uit te kijken nu ze niet meer werkt voor SBS 6.

Coolen kreeg eind november te horen dat de televisiezender niet meer verder wilde met haar. Aan tijdschrift Vriendin legt ze uit dat ze graag weer aan het werk wil.

"Mensen zeggen tegen me: 'Lekker toch, je hebt zo hard gewerkt. Geniet er maar van'. Maar genieten? Ik ben zo onrustig als de pest!"

De 38-jarige Coolen zegt dat ze zelf hard bezig is om nieuw werk te vinden. "Ik maak nu veel afspraken met mensen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. De omroepen staan in deze tijd nu eenmaal niet in de rij. Dus ben ik zelf bezig met een aantal formats voor programma’s."

Goede kant

Nog steeds kan Coolen niet bevatten dat ze niet meer voor SBS 6 werkt. "Het was bekend dat John de Mol SBS had overgenomen en ik dacht: ik laat me van mijn goede kant zien. Dus ik belde op en riep enthousiast: 'Jongens, ik heb er zin in, hoe gaan we verder in het nieuwe jaar?' Waarop ik te horen kreeg: 'Wij gaan niet meer verder met jou.'"

De presentatrice benadrukt dat ze oprecht houdt van haar werk. "Als je er dan zo keihard uit wordt geknikkerd, doet dat pijn. Natuurlijk wist ik dat zulke beslissingen in de lucht hingen; er moesten mensen uit bij SBS. Maar ik had een vast contract en voelde me relatief veilig. Nu weet ik dat ze ook dan van je af kunnen."