AMSTERDAM - Kickbokser Badr Hari heeft aangifte gedaan tegen het team van de politie Amsterdam dat onderzoek doet naar een ernstige mishandeling tijdens het dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena.

Dat laat zijn advocaat Bénédicte Ficq vrijdag weten.

Ficq vermoedt dat er ''een open communicatieve verbinding'' bestaat tussen het onderzoeksteam en De Telegraaf. De krant berichtte de afgelopen dagen uitvoerig over de mishandeling en het onderzoek.

De raadsvrouw vindt dat verdacht. ''Het verstrekken van opsporingsinformatie door de politie aan journalisten is schending van het ambtsgeheim. Daarom is aangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie en is verzocht om een onderzoek van de Rijksrecherche.''

Vechtpartij

Zaterdag vond in een van de skyboxen in de Arena een vechtpartij plaats, waarbij een 38-jarige man ernstig letsel opliep. De 27-jarige kickbokskampioen was ook in de skybox aanwezig. De politie onderzoekt onder meer kleding van Hari om te beoordelen of hij op enige manier betrokken was bij de knokpartij.

Vooralsnog is hij noch als verdachte noch als getuige aangemerkt in het onderzoek. Ficq laat weten dat haar cliënt zich direct vrijwillig zal melden bij de politie zodra hij als verdachte wordt gezien.

Theedoek

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de toedracht van de zware mishandeling. Donderdag deed de politie een dringende oproep aan getuigen zich te melden. Een team van tien rechercheurs analyseert onder meer de beelden van beveiligingscamera's in het stadion en onderzoekt een theedoek waarvan getuigen zeggen dat Hari die om zijn hand had.

Een woordvoerder van de politie liet vrijdag aan het begin van de middag weten nog niets te hebben vernomen van een aangifte tegen het onderzoeksteam.

Advocaat

Volgens de advocaat van het slachtoffer is het nog niet te zeggen of hij ooit volledig zal herstellen.

''Een prognose is nog niet te geven, maar het gaat om zeer ernstig letsel'', aldus raadsman Alexander de Swart.

De Swart wil in het belang van het onderzoek niet zeggen of het slachtoffer Hari aanwijst als dader. Wel bevestigt hij dat de politie zijn cliënt inmiddels heeft gehoord over wat er zaterdagnacht in de skybox precies is gebeurd.