AMSTERDAM - Miljonair Koen Everink heeft niets gezegd dat aanleiding was voor de zware mishandeling waarvan hij bij dancefeest Sensation slachtoffer werd.

Dat verklaarde zijn advocaat, Alexander de Swart, donderdag in RTL Boulevard. Everink zou kickbokser Badr Hari hebben herkend als een van de daders.

Eerder suggereerden getuigen dat Everink werd aangevallen na een ongelukkige opmerking over een van de aanwezigen in de skybox van de Amsterdam Arena. Het slachtoffer liep gecompliceerde beenbreuken en ernstig letsel aan zijn gezicht op.

Eenzijdig

"Het was eenzijdig, zinloos, en zeer fors geweld tegen mijn cliënt", zei de raadsman van het slachtoffer. "Er is geen aanleiding geweest door middel van een misplaatste opmerking."

De politie heeft Badr Hari nog niet als verdachte aangemerkt, maar een woordvoerder zei in de uitzending dat wel bekend is dat hij wordt genoemd als dader.

Theedoek

Een theedoek die Badr Hari volgens getuigen na de mishandeling om zijn hand had gewikkeld is gevonden en wordt volgens de zegsvrouw onderzocht.

Badr Hari ontkent elke betrokkenheid bij de vechtpartij.