AMSTERDAM - De politie heeft kleren van kickbokser Badr Hari in beslag genomen in het onderzoek naar een mishandeling tijdens Sensation zaterdagnacht.

Het gaat om kleren die Hari droeg tijdens het dancefeest in de Amsterdam Arena. Dat bevestigt Hari's advocaat Bénédicte Ficq dinsdag na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat Hari niet als verdachte wordt gezien. Volgens hem zijn er meerdere betrokkenen, die nu allemaal worden gehoord. Ook wordt er met verschillende getuigen gesproken.

Hoelang het onderzoek naar de kleren van Hari duurt, is niet duidelijk. De politie kijkt onder meer naar dna-sporen en andere aanwijzingen die iets kunnen zeggen over het incident.

Hari is volgens zijn advocaat nog niet door de politie gehoord. "Zondag hebben wij aangeboden om zelf naar de politie te komen, maar dat hoefde niet." Inhoudelijk wil zij verder niet op de zaak in gaan.

Beenletsel

Hari ontkent dat hij bij de vechtpartij betrokken is geweest. Bij het incident raakte een man zwaargewond. Volgens De Telegraaf gaat het om zakenman Koen Everink. Hij zou na een ruzie ernstig beenletsel en enkele breuken in zijn gezicht hebben opgelopen. De politie wil daar in verband met de privacy van het slachtoffer niets over zeggen.

De vechtpartij gebeurde in een van de skyboxen van de Amsterdam Arena. Everink zou een opmerking hebben gemaakt die niet goed viel bij de bezoekers van de skybox.

Estelle

De zeer succesvolle K1-vechter Hari kwam onlangs in het nieuws toen bleek dat hij de nieuwe vriend is van Estelle Gullit, de vrouw van Ruud Gullit. Estelle en Ruud hebben inmiddels hun scheiding aangekondigd. Eerder werd Hari verdacht van mishandeling van een portier van een club in Amsterdam.