AMSTERDAM - Jojanneke van den Berge is weggegaan bij Powned omdat ze niet meer op een lijn zat met de omroep.

"Qua toon en inhoud klikte het niet meer en dan moet je je conclusies trekken", zegt de presentatrice, die vorige week haar vertrek aankondigde, dinsdag in het AD.

In het begin moest de omroep nog worden opgestart en voelde ze zich goed bij Powned. "Maar het tweede jaar kwam ik erachter dat ik een bepaalde kant opgroeide en Powned een andere kant. Eigenlijk zoals in een relatie kan gebeuren."

Volgens de 32-jarige presentatrice zijn beide partijen 'prima' uit elkaar gegaan. "Ik heb daar een geweldig avontuur beleefd en heel veel geleerd. Onder meer om heel hard weg te rennen van boze mensen."

Mannenbolkwerk

Geruchten dat ze vertrok omdat ze gek werd van presentatoren Dominique Weesie en Rutger Castricum zijn volgens Jojanneke niet waar. "Ik wist van tevoren dat Powned een mannenbolwerk is en dat heb ik altijd leuk gevonden. Dus ook hier heb ik geen drama voor je."

Jojanneke is momenteel in gesprek met verschillende partijen in de televisiewereld. Ze wil ooit een documentaire maken over prostitutie in Nederland en ze is bezig met een roman.

Ze benadrukt dat haar baan als presentatrice van RTL Boulevard tijdelijk is. "Geloof me, het is echt maar voor een week. Het is geen openbare sollicitatie."