AMSTERDAM - Katie Holmes en Tom Cruise leefden al apart voordat Katie een scheiding aanvroeg.

Dat beweren ingewijden tegenover entertainmentwebsite TMZ. Beiden waren vorige maand in New York, maar sliepen niet onder een dak.

Cruise was drie weken geleden in New York, maar verkoos een hotel boven het appartement dat hij met Holmes heeft. Holmes sliep met dochter Suri in de echtelijke woning, maar pendelde heen en weer tussen haar nieuwe appartement.

Donderdag diende Holmes de scheidingspapieren in, wat naar verluidt rauw op Cruises dak viel.

Het huwelijk van het acteurskoppel verkeerde al langer in zwaar weer, weten buren van het koppel. Zij kunnen zich niet herinneren wanneer ze Cruise voor het laatst in het New Yorkse optrekje hebben gezien.

Scheidingsaanvraag

Inmiddels zou Cruise zelf ook de scheiding aanvragen, maar dan in Californië, meldt RadarOnline.

Cruise wil gedeelde voogdij over hun 6-jarige dochter Suri. Holmes vraagt de rechter juist om volledige zeggenschap, omdat ze bezorgd zou zijn dat Tom hun dochter te veel bij de religieuze beweging Scientology betrekt.

Holmes vroeg vrijdag de scheiding aan in New York. Naar verluidt heeft de actrice dit gedaan, omdat rechters in die staat zeer kritisch staan tegenover gedeelde voogdij als ouders ruzie met elkaar hebben. In Californië staat de rechterlijke macht echter veel positiever tegenover gedeelde voogdij.

Rechter

Volgens Cruise zijn advocaten is de kans groot dat de rechter beslist dat de scheidingszaak moet plaatsvinden in Californië. Het stel trouwde namelijk in Los Angeles en bracht ook de meeste tijd door in deze stad