LOS ANGELES - Usher wordt gestalkt door een vrouw die er heilig van overtuigd is dat ze met de zanger is getrouwd.

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die in het bezit zijn van TMZ.

Usher claimt dat de 26-jarige Darshelle Jones-Rakestraw vorige week uit het niets voor zijn huis in de Amerikaanse staat Georgia stond. Een ingewijde zegt dat Jones-Rakestraw op de deur klopte en eiste dat iemand haar binnenliet. De politie werd opgetrommeld om haar duidelijk te maken dat ze niet welkom was.

Jones-Rakestraw maakte zich uit de voeten, maar de volgende dag herhaalde de vrouw haar kunstje. Opnieuw werd de hulp van de lange arm ingeroepen, maar dit keer probeerde Jones-Rakestraw de agenten ervan te overtuigen dat ze de vrouw van Usher was en dat ze gewoon haar sleutels was kwijtgeraakt.

Niet getrouwd

De politie geloofde geen zier van het verhaal, mede omdat ze wisten dat Usher helemaal niet getrouwd is. Jones-Rakestraw werd dan ook in de boeien geslagen.

Usher diende meteen een verzoek voor een tijdelijk contactverbod in, omdat hij vreesde voor zijn veiligheid en die van zijn familie. Volgende maand zal Usher de rechter vragen om het contactverbod om te zetten in een permanente versie.

Jones-Rakestraw liet ook nog van zich horen. Ze zette een filmpje op YouTube waarin ze zegt dat Usher heeft beloofd om haar te helpen om haar muzikale carrière van de grond te krijgen.

"Ik ben geen stalker. Het is pure laster van Usher." De vrouw stelt binnenkort een aanklacht tegen haar vermeende echtgenoot in te dienen.