AMSTERDAM – Een van Nederlands meest succesvolle bands last na tien jaar non-stop toeren en optreden een rustjaar in. Van Dik Hout neemt een sabbatical. Deze zomer is Van Dik Hout voorlopig voor het laatst te zien op festivals en in feesttenten om in 2005 te genieten van een rustjaar.

Om te vieren dat de band tien jaar bestaat, verschijnt dit jaar een album, een dvd, een boek en een nieuwe singel. In oktober sluit de band het jubileumjaar af met een tournee langs de grote zalen. In 2006 keren de bassist, twee gitaristen, drummer en zanger terug met een gloednieuw album en zal de band ook weer in het land te zien zijn.

Er zijn maar weinig Nederlandse bands die meteen de top halen en daar niet meer weggaan. Van Dik Hout is zo een band. Met de debuutsingle ‘Stil In Mij’ ging Nederland in 1994 direct overstag. De debuutsingle werd door lezers van OOR en luisteraars van Radio 3 gekozen tot ‘Beste Nederlandse Nummer Ooit’.

Poema's

De Poema’s, naast Van Dik Hout bestaande uit Acda & De Munnik, bracht in 2000 de single ‘Mijn Houten Hart’ uit en dat werd een groot Nederlandstalige succes. Succes dat in 2001 werd overtroffen toen de single ‘Zij Maakt Het Verschil’ verscheen.

De Poema’s zijn onlangs nog genomineerd voor twee Edison Music Awards. De groep heeft van de vakjury een nominatie ontvangen in de categorie Beste Groep Nationaal. Daarnaast zijn de Poema's genomineerd voor Album Van Het Jaar, een categorie waarvan de winnaar door het publiek wordt bepaald. Op 23 maart worden de winnaars bekendgemaakt.