NEW YORK - Anne Hathaway's ex-vriend Raffaello Follieri is blij voor de actrice dat ze een nieuwe liefde heeft gevonden in haar verloofde Adam Shulman. 

Dat verklaarde de Italiaanse zakenman tegenover het Amerikaanse ABC News. Follieri sprak de Amerikaanse nieuwszender vanuit Italië nadat hij uit de Verenigde Staten was gezet na een vijfjarige gevangenisstraf te hebben uitgezeten wegens samenzwering, het witwassen van geld en investeringsfraude.

Hathaway en Follieri begonnen in 2004 met daten, maar de actrice verbrak de relatie in juni 2008, slechts enkele dagen voor de arrestatie van de Italiaan. De twee hadden daarna geen enkel contact meer.

''Ik wens Anne echt het allerbeste toe. Ze was altijd bijzonder lief voor me. Ik denk dat we een hele fijne relatie hadden. Ik kan werkelijk geen slecht woord over haar zeggen en ik ben blij voor haar dat ze nu gelukkig is”, aldus Follieri.

Gevangenis

De 33-jarige zakenman vertelt over zijn tijd in de gevangenis: “Wat ik heb geleerd in mijn tijd in de gevangenis is dat het geen zin heeft om wrok te koesteren omdat je je dan nooit echt vrij kunt voelen. Ik probeer mijn naam ook niet te zuiveren. Ik wil gewoon mijn leven weer oppakken.”

De 29-jarige Hathaway is binnenkort te bewonderen in The Dark Knight Rises.