AMSTERDAM - De vader van Amy Winehouse stuurt zijn overleden dochter nog regelmatig berichtjes waarin hij vraagt of ze naar huis wil komen.

"Ze komt alleen niet terug en daar moet ik mee leren leven", doet hij uit de doeken in de Britse uitgave van Grazia.

Mitch Winehouse laat weten dat hij wel opgelucht is dat hij zich geen zorgen meer hoeft te maken over zijn dochter. "Toen ze aan drugs verslaafd was, was ik erg bezorgd om haar." De vader van Amy slaapt nu beter, omdat hij meer rust heeft.

De 60-jarige Mitch heeft de laatste elf maanden besteed aan het schrijven van een boek over Amy's leven. "Het schrijven was moeilijk en het bracht veel herinneringen boven." Ook het leeghalen van haar huis bracht de nodige emoties met zich mee.

Drie maanden

"Ik ben er drie maanden niet geweest." Amy's vader vond het er te stil. Het zwaarst vond hij het om haar lade met snoep te legen. "Het brak mijn hart. Ze hield van snoepjes en er was nog een lade vol van. Als snoep eten een olympische sport was geweest, had ze zo kunnen meedoen."

Amy Winehouse werd vorig jaar juli dood aangetroffen in haar huis in Noord-Londen. De as van de aan een alcoholvergiftiging overleden zangeres is nog niet uitgestrooid.

"Ik heb het bewaard. Op een dag strooi ik haar as uit met die van mijn moeder Cynthia. Dan zijn ze voor altijd samen."