AMSTERDAM - Justin Bieber wilde iedereen choqueren met zijn nieuwe liedje over de vrouw die beweerde dat het tieneridool de vader van haar baby was.

"Ik wilde aan anderen vertellen hoe ik me voelde", liet Bieber weten in de Amerikaanse talkshow Bethenny.

De Canadese zanger wilde graag zijn kant van het verhaal vertellen, weet het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"Mijn woorden worden altijd verdraaid." Het nummer Maria begint met een aantal fragmenten van journalisten en daarna begint de 18-jarige Bieber te zingen.

Mariah Yeater

De zin 'dat is niet mijn baby, dat is niet mijn meisje' komt vaak terug in het nummer, dat is vernoemd naar de 20-jarige Mariah Yeater die de zanger voor de rechter sleepte omdat hij de vader van haar kind zou zijn. Ook 'waarom lieg je als ik je nog nooit heb ontmoet' is meerdere keren te horen.

Yeater stelde dat zij in 2010 zwanger raakte van Bieber raakte na een concert van hem. Het tieneridool leverde eind november zijn dna in om aan te tonen dat hij niet de vader is van het kind.

Maria staat op Biebers nieuwe album Believe, dat vorige week verscheen. De cd is het vierde nummer 1-album van de zanger in de Verenigde Staten in tweeënhalf jaar tijd. Het tieneridool is de enige artiest die in zo'n korte tijd zo vaak de toppositie bereikte. Believe is bovendien het snelst verkopende album in de Verenigde Staten dit jaar.


Justin Bieber wilde choqueren met nummer