AMSTERDAM - Gordon kan zich goed inleven in kandidaten die in de nieuwe talentenjacht Beat the Best worden afgewezen. "Ik ben een ervaringsdeskundige", zegt de 43-jarige presentator.

"Er is niemand zo vaak afgewezen als ik." Beat the Best, dat Gordon met Chantal Janzen presenteert, wordt vanaf 18 augustus uitgezonden.

Door de vele afwijzingen kan Gordon inmiddels als geen ander omgaan met tegenslagen. "Ik weet nog goed de teleurstelling na het Eurovisie Songfestival met De Toppers", zegt de zanger, die met René Froger en Jeroen van der Boom de finale van de wedstrijd niet wist te bereiken.

Slechts vijf landen kregen in 2009 in de halve finales minder punten. "Het heeft vijf minuten geduurd en daarna heb ik me helemaal gehergroepeerd en dacht ik: oké, het was leuk."

Om kandidaten die in Beat the Best van de jury negatief commentaar krijgen te steunen, voert Gordon na een optreden 'zalvende gesprekken' met afgewezen kandidaten.

"Dat hoort er allemaal bij", zegt Gordon, die een andere rol heeft als presentator dan als jurylid in bijvoorbeeld Holland's Got Talent. "Ik praat gewoon het programma aan elkaar."

Te lief

Jeroen van Koningsbrugge, die naast danser Timor Steffens en Angela Groothuizen de jury vormt in het programma, is volgens Gordon nog te lief. "Hij vindt het heel erg eng en vervelend om mensen iets te vertellen wat misschien minder leuk is om te horen. Dat moet groeien."