AMSTERDAM - Presentator Menno Buch denkt positief over zijn herstel na de behandeling van kanker.

Begin maart werd voor de tweede keer bij de presentator kanker geconstateerd. Anderhalf jaar daarvoor werd Buch behandeld aan tongkanker.

De 61-jarige Buch werd zeven weken lang behandeld aan kanker in zijn hoofd en nek. Over drie maanden hoort hij de uitslag van de onderzoeken. "Vooralsnog kan ik zeggen dat ik genezen ben", aldus de presentator tegen Story.

"Ze hebben echt alles onderzocht en nergens kunnen ze nog iets vinden. Ik voel het ook. Op de plaatsen waar de uitzaaiingen zaten voel ik geen oneffenheden meer." Of Buch daadwerkelijk beter is hoort hij als zijn lichaam nogmaals onderworpen is aan onderzoeken.

Gedetineerde

De presentator prijst de aandacht van buitenstaanders tijdens zijn ziekte. "Het is als een gedetineerde die post ontvangt. Mensen moesten eens weten hoeveel een berichtje van de buitenwereld voor je betekent als je de hele dag alleen in een ziekenhuis ligt en vecht tegen je ziekte."

Buch hoopt de periode nu te kunnen afsluiten. "Ik ga mijn leven heropbouwen. Ik ga meteen weer aan de slag, dat heb ik mijzelf beloofd."