AMSTERDAM - Misdaadverslaggever John van den Heuvel is voorzichtiger geworden door bedreigingen uit het verleden.

Dat vertelt de 49-jarige Van den Heuvel aan Vriendin.

De misdaadverslaggever heeft in het verleden meerdere bedreigingen ontvangen. "Ik ben meerdere keren gewaarschuwd door de politie dat uit moordonderzoeken en verklaringen bleek dat er plannen waren om mij iets aan te doen. Daardoor word je moeilijker met het maken van afspraken."

Van den Heuvel ging geregeld met zijn vrouw en 3 zoons 'op vakantie'. "Op het advies van de politie zijn we een paar keer een tijdje uit huis gegaan. De kinderen vonden het heerlijk, dachten dat we op vakantie waren, terwijl mijn vrouw en ik probeerden de echte rede van onze vakantie geheim te houden."

Constante beveiliging ziet Van den Heuvel niet zitten. "Het is onmogelijk om steeds met bodyguards op stap te gaan. Als dat nodig is, stop ik met dit werk."

Getrouwd

De vrouw van de misdaadverslaggever heeft hem constant gesteund in zijn werk. "Ze zegt altijd: 'We laten ons niet onder druk zetten. Jij gaat gewoon door met je werk, wij redden ons wel.'"

Van den Heuvel is nu 29 jaar samen met zijn vrouw en nog altijd intens gelukkig. "Wij houden elkaar in evenwicht. Ze geeft mij de ruimte die ik nodig heb voor mijn werk, ze heeft me nooit gevraagd iets anders te gaan doen. Daar ben ik haar dankbaar voor."