AMSTERDAM - Arie Boomsma is niet bang dat hij te oud wordt voor zijn programma's over jongeren.

"Als je je gewoon kleedt en gewoon praat, dan kan je als een Aart Staartjes doorgaan", vertelt de 38-jarige Arie aan Spits. "Niemand vraagt zich bij Sesamstraat af: past hij er nog bij?"

"Het heeft denk ik vooral te maken met hoe je doet", peinst Boomsma. "Als je een beetje hip gaat lopen doen en gekke taal gaat uitkramen omdat je denkt dat je er alleen dan nog bij hoort, dan ben je ongeloofwaardig."

Vreemde eend

Toch sluit Arie niet uit dat hij zich ooit een vreemde eend in de bijt voelt tijdens opnames voor programma's als Over de Streep. "Misschien voel ik het opeens zelf wel. Dat ik denk: wat doet die ouwe, grijze man daar in die scholen?"

Om dat zo lang mogelijk uit te stellen, blijft Boomsma met zijn tijd meegaan. "Ook al word je ouder, je moet je altijd realiseren dat dit ook jouw tijd is. Je moet gewoon altijd nieuwsgierig blijven."

Twitter

Desondanks heeft Arie soms moeite met de nieuwste technische snufjes. "Ik zit nu een jaar op Twitter, maar af en toe vind ik het wel lastig", biecht Boomsma op. "Soms vergeet ik dagen bij mijn mentions te kijken en dan zie ik opeens verontwaardigde mensen die schrijven dat ik arrogant ben omdat ik niet reageer. Daar schrik ik dan wel van."