AMSTERDAM - Jan Jaap van der Wal lijdt er bepaald niet onder dat hij een hazenlip heeft.

Actrice Eva Duijvestein, met wie hij twee jaar geleden trouwde, stelt zelfs dat als Van der Wal geen hazenlip had gehad, ze waarschijnlijk niet met hem was getrouwd.

"Hij is een onwijs leuk mens geworden en ik denk daardoor", vertelt ze in het BNN-programma It Gets Better.

"Natuurlijk zit dat al in zijn karakter, als hij geen hazenlip had gehad was hij vast ook een leuk mens geworden, maar ik denk dat wij dan niet samen waren geweest."

Hazenlip

De 32-jarige Van der Wal denkt dat als hij geen hazenlip had gehad, hij ook geen cabaretier was geworden. "Vanaf mijn conceptie is de hazenlip al bij mij geweest. Dus vanaf dag één ben ik die ook dankbaar."

Duijvestein is het er niet mee eens dat sommigen haar man lelijk noemen. "Ik vind hem eigenlijk heel knap. Ik vind alles mooi aan Jan Jaap. En dat meen ik echt", vertelt ze. "Voor mij valt innerlijk en uiterlijk wel samen en in het begin moest ik wel wennen aan zijn hazenlip. Maar ik vind hem gewoon heel mooi."

Zoenen

De actrice moest vooral wennen aan het zoenen. "Omdat je littekens voelt, harde stukjes. Ik zou nu niets anders willen." Ook kon ze in het begin haar ogen niet afhouden van zijn mond. "Hoe hij at en zo. Want als hij eet zie je soms nog stukjes eten. Nu vind ik dat heel leuk en charmant."

It Gets Better wordt gepresenteerd door Patrick Lodiers en is vanaf dinsdag wekelijks te zien op Nederland 1. Ook onder anderen presentator Carlo Boszhard en voormalig wielrenster Leontien van Moorsel doen hun verhaal in het programma.