AMSTERDAM - Zangeres Berget Lewis heeft besloten om vlak voor haar huwelijk eerst nog snel te gaan samenwonen met haar Sebastiaan van Rooijen.

"We dachten: laten we het traditioneel houden. Daarom trekt hij bij mij in in mijn Amsterdamse huis", vertelt ze in De Telegraaf.

"We hebben bewust voor Amsterdam gekozen. Voor mijn werk ben ik altijd uitgegaan van standplaats Amsterdam. En om dat - nu mijn agenda volstroomt met optredens - om te gooien, leek ons niet verstandig. Het plan is om samen een jaar in de gekte van Amsterdam te wonen, en daarna te kijken naar een huis in het Gooi."

Dat heeft alles te maken met de kinderwens van de twee. "Seb en ik hebben een kinderwens en zouden eventuele kroost graag buiten de hectiek van een grote stad grootbrengen. Maar we hebben geen haast met verhuizen. We geven onze ogen en oren gewoon goed de kost en zullen voorlopig heerlijk samen in de gekte leven."

Druk

En gek is het momenteel zeker. "Met werken, het huwelijk en de verhuizing, die op 1 juli voltooid moet zijn, is het nu even druk. Gelukkig liggen we voor onze grote dag op schema. En ook komt langzamerhand de zomerstop in zicht, dus dan wordt het qua optredens eventjes minder druk en dat komt precies goed uit."

"Maar druk of niet, ik geniet enorm van de stroomversnelling waarin zowel mijn liefdesleven als mijn carrière is terechtgekomen. Al mijn diepgekoesterde wensen komen uit. Die dankbaarheid kan ik nauwelijks in woorden uitdrukken, maar doe ik eer aan door er intens van te genieten."