RIJSWIJK - Na acht jaar is er een einde gekomen aan de relatie van Antje Monteiro. De musicalzangeres begeeft zich weer op de markt van vrijgezellen.

Dat schrijft ze op haar website. Ze schrijft dat ze na de breuk een paar weken thuis is gebleven met zakken chips, liters chocolade-ijs, flessen witte wijn en de dvd-box van Sex & the City.

Vriendinnen kwamen langs met goedbedoelde adviezen. Ze hielden haar voor dat zich wel weer een nieuwe liefde zal aandienen.

''3 kilo zwaarder door de vreetbuien en 5 kilo lichter van het vocht dat ik eruit heb gehuild, stond ik op een dag op, stapte onder de douche en spoelde het verdriet van me af. Genoeg zelfmedelijden gehad, er is werk aan de winkel'', schrijft de 43-jarige Monteiro.

Fase

''Tijd voor een nieuwe fase in mijn leven, tijd voor een nieuw avontuur. Je kunt er niets aan doen wat je overkomt, maar je bepaalt zelf wel hoe je ermee omgaat. Wegkwijnen en zielig zijn is nu eenmaal not my style. Dus...vrijgezel Nederland here I come.''

Monteiro heeft lang getwijfeld of ze haar liefdesverdriet wel met de buitenwereld wilde delen. "Maar aan de andere kant is dit ook een deel van mij wat maakt wie ik ben. Als Antje de persoon, maar ook als Antje de artiest. Want alleen door lief en leed in het leven te beleven kun je emotie over brengen in je songs.''