LOS ANGELES - De Amerikaanse acteur Dylan McDermott leefde 45 jaar lang in de wetenschap dat de dood van zijn natuurlijke moeder een ongeluk was.

Maar hij had al zijn twijfels. De politie heeft nu geconcludeerd dat zijn moeder in 1967 is vermoord door haar toenmalige vriend die connecties in de onderwereld had. Dit schrijft E-Oline.

Dylan was 5 jaar oud toen zijn moeder om het leven kwam. Lang werd gedacht dat ze was overleden aan de gevolgen van een schot uit het geweer dat haar vriend John Sponza aan het schoonmaken was. Destijds concludeerde de politie dat ze per ongeluk zelf de trekker van het geweer had overgehaald en zichzelf verwondde.

Op aandringen van de acteur van de tv-serie American Horror Story heeft de politie van Waterbury in Connecticut de zaak heropend. De politie gaat na uitgebreid onderzoek uit van moord. Ze zou met een ander wapen zijn gedood en niet met het geweer dat ze zelf hanteerde. Sponza zelf kwam om in 1972. Hij werd dood gevonden in de kofferbak van een auto.

Opgelucht

De politie baseert zich eveneens op verklaringen van Dylan McDermott zelf, die zich uit zijn kindertijd herinnert dat Sponza zijn geweer ook eens op hem had gericht.

Dylan McDermott speelde jarenlang een rol in de advocatenserie The Practice en tegenwoordig is hij in de Verenigde Staten te zien in de tv-serie American Horror Story.

Hij heeft zich nooit in het openbaar uitgelaten over zijn twijfels rond de dood van zijn moeder, maar zijn zuster zegt nu dat ze opgelucht is dat haar familie nu eindelijk de waarheid weet en zich daarin kan berusten. ''Ik ben blij dat mijn moeder niet depressief was of mentaal ziek'', vertelde ze aan de pers. ''Iemand heeft haar van ons weggenomen, ze heeft ons niet verlaten''.