DEN HAAG - Hans Kazán is maandag 35 jaar getrouwd met zijn Wendy, maar in plaats van een feest wacht hem een operatie aan zijn rechterhand.

De goochelaar heeft last van kromgroeiende vingers en gaat daarvoor een paar uur lang onder het mes in het Haagse Bronovo Ziekenhuis.

Hans lijdt al sinds zijn 24e aan de aandoening Dupuytren. Het is nu de vijfde keer dat de goochelaar zich laat opereren.

'Soepel'

"Vier of vijf jaar geleden is mijn linkerhand gedaan en die is nog steeds soepel en gaaf. Nu is mijn rechterhand aan de beurt'', vertelt Kazán in het AD. "Ik stel zo’n operatie altijd zo lang mogelijk uit. Maar nu ik mijn hand niet meer plat op tafel kan leggen is het echt tijd."

Zenuwachtig is hij niet. "Totaal niet. Ik denk eerder, hèhè, eindelijk rust. Ik heb het zo druk gehad de afgelopen maanden. Ik rijd van hot naar her om op te treden. En dan is er geen tijd om nieuwe verhalen te schrijven of een nieuwe theatershow voor volgend jaar. Daar heb ik straks 2,5 maand de tijd voor."

Gullit

De artiest vindt het niet erg dat hij uitgerekend op zijn trouwdag wordt geopereerd.

''Wij vieren het nooit echt groots. Wij zijn elk jaar blij dat we elkaar hebben. Als ik af en toe toch om me heen kijk. Neem nou Gullit. Wat doen mensen elkaar toch aan, vraag ik me dan af. Dan ben ik extra blij dat ik Wendy heb."