ZWOLLE - De vroegere directeur van The Entertainment Group ontkent het plegen van faillissementsfraude.

The Entertainment Group (TEG), het artiestenbureau van zanger Marco Borsato, ging in 2009 failliet. De 56-jarige Zwollenaar Leo W. wordt ervan verdacht facturen te hebben vervalst.

Ook zou hij ruim 3 ton van TEG hebben overgemaakt naar een eigen bedrijf, zonder dat daarvoor een tegenprestatie werd geleverd.

'Betwist'

''Mijn cliënt betwist alle aantijgingen'', liet zijn advocaat via een brief aan de rechtbank weten. W. en zijn raadsman waren niet bij de zitting aanwezig.

Ook liet de advocaat weten dat W. de beschuldigingen wil weerleggen door een groot aantal getuigen te laten horen. De onderzoekswensen van de verdediging worden vermoedelijk in september tijdens een regiezitting besproken.

Na het faillissement van Borsato's onderneming stelde de curator dat het bestuur risicovolle leningen verstrekte, roekeloze overnames deed en geld verduisterde. TEG organiseerde grote concerten en begeleidde naast Borsato een keur aan Nederlandse artiesten. Ajax-directeur Rik van den Boog, de feitelijk leidinggevende van het bedrijf, is door de curator gedagvaard. De curator eist 14 miljoen euro van hem.