AMSTERDAM - John Travolta is opnieuw in opspraak geraakt. De acteur wordt voor de rechter gesleept door een man die een boek schreef over zijn vermeende seksuele activiteiten.

Robert Randolph is verantwoordelijk voor het boek You'll Never Spa in This Town Again, waarin hij beschrijft hoe Travolta seks had met andere mannen, onder wie hijzelf.

Randolph beweert dat de acteur hem tegengewerkte toen hij de bundel wilde uitbrengen, meldt entertainmentsite TMZ. Zo zou Travolta hebben gezegd dat Randolph niet goed bij zijn hoofd is en in het gekkenhuis heeft gezeten.

De man stelt dat Travolta er op die manier voor wilde zorgen dat niemand het boek zou kopen. Volgens Randolph werkte het plan van de acteur en werden winkeliers afgeschrikt door de verhalen.

Absurd

Het team van Travolta laat weten dat de aanklacht 'absurd' en 'belachelijk' is. "Om de geloofwaardigheid van Robert Randolph te toetsen hoef je niet verder te kijken dan zijn website, waarop hij schrijft dat hij een permanente hersenbeschadiging heeft opgelopen en zijn hersenen opnieuw moest trainen", aldus een woordvoerder. Raadsman Marty Singer is van plan de tegenpartij aan te klagen.

De 58-jarige Travolta werd de afgelopen tijd door zeven mannen beschuldigd van aanranding. Over de acteur, die is getrouwd met Kelly Preston, gaat al jaren het gerucht dat hij homoseksueel is.