AMSTERDAM - Het dutje van Lindsay Lohan dat vrijdag al voor veel ophef zorgde, krijgt een staartje.

Naar aanleiding van het incident zijn twee vakbonden een onderzoek gestart naar de tv-film Liz & Dick, waarin Lohan de hoofdrol speelt. Dat laten de bonden weten aan het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter.

Hulpdiensten snelden vrijdag naar Lohan omdat de 25-jarige niet reageerde op wektelefoontjes van hotelpersoneel. Gevreesd werd dat de actrice bewusteloos was, maar ze knapte slechts een uiltje. Volgens een woordvoerder was Lindsay uitgeput en uitgedroogd. Lohan werkte naar eigen zeggen 85 uur in vier dagen tijd.

Dat bericht deed alarmbellen rinkelen bij twee vakbonden. De bonden, die acteurs en televisiemakers vertegenwoordigen, hebben afspraken gemaakt over het maximale aantal werkuren en over rusttijden. De vakbonden onderzoeken nu of die afspraken tijdens de productie van Liz & Dick wel zijn nageleefd.

Afspraken

"Wij hebben nog geen klachten gehoord", laat de producent van de tv-film weten. "Bovendien houden we ons aan de afspraken met de bonden."

De vakbonden maakten zich nog meer zorgen na berichten van zondag. Toen moesten twee haarstylisten naar het ziekenhuis vanwege uitputting en uitdrogingsverschijnselen.