AMSTERDAM - André Rieu voelt zich weer helemaal de oude. De 62-jarige violist kampte eerder dit jaar met een infectie aan zijn evenwichtsorganen en moest een groot aantal concerten afzeggen.

Hij ging vervolgens sporten en heeft ook zijn eetpatroon aangepast. "Ik voel me herboren", vertelt Rieu woensdag in De Telegraaf. "Ik ben al negen kilo kwijt."

Het sporten bevalt de muzikant zo goed, dat hij zijn personal trainer meenam naar het buitenland. "Het sporten was besmettelijk", vertelt Rieu. "Op het laatst stond het hele orkest in de sportschool. Ik ben dus niet de enige fitte op het podium."

Rieu had het niet makkelijk toen hij zich begin dit jaar niet goed voelde en concerten moest afzeggen. "Zwaar was de dubbele verantwoordelijkheid die op me drukte. Ik wilde beter zijn om de musici aan het werk te hebben. Maar ik moest ook rusten om echt beter te worden."

Rieu, die vanaf vrijdag drie dagen in Maastricht optreedt, staat inmiddels weer op het podium. "Na Maastricht vlieg ik terug naar Sao Paolo in Brazilië voor weer twaalf concerten. We doen een inhaalslag."