AMSTERDAM - Babette van Veen heeft na haar scheiding van Bas Westerweel in 2010 nog geen nieuwe liefde gevonden. "Laat mij maar lekker genieten."

"Ik ben al honderd keer verliefd geweest. Als het aan mij ligt, word ik elke dag verliefd. Ik hoef ook niet per se een vaste relatie. Sterker: ik wil niet één man, doe mij er maar vier, haha", vertelt ze in een interview met Grazia.

"Lijkt me geweldig: met de ene ga je naar musea, met de ander naar spannende clubavonden en de volgende is iemand met wie je nachtenlang kunt praten", vervolgt ze. "Mijn oogkleppen zijn af en ik geniet volop van het leven."

Mocht de blondine onderweg toch haar grote liefde tegen het lijf lopen, staat Van Veen daar zeker voor open. "Des te leuker. Want ik geloof nog steeds in onvoorwaardelijke liefde. Niets romantischer dan dat je iemand tegenkomt, de bliksem inslaat en je de rest van je leven samen blijft."

Traditie

Een tweede huwelijk sluit de zangeres dan ook niet uit. "Ik hou nu eenmaal van tradities. Om heel duidelijk af te spreken dat je bij die ander blijft - ook al bestaat er vijftig procent kans dat de ander zich daar dus niet aan houdt."

"Maar als je van iemand houdt en heel graag bij diegene wilt blijven, dan mag de hele wereld dat ook weten. Het leven is er om gevierd te worden", aldus Van Veen.