AMSTERDAM - Koningin Beatrix vliegt elk weekend naar Londen om bij prins Johan Friso te zijn, waar hij in het Wellington ziekenhuis in coma ligt.

Dit bevestigt Pieter van Vollenhoven tegenover de Story. Hij en zijn vrouw prinses Margriet zijn nog niet langs geweest.

"Friso wordt door de familie goed afgeschermd. Alleen zijn moeder, echtgenote en broers komen op bezoek."

Van Vollenhoven wil Friso’s echtgenote, prinses Mabel, ook niet lastigvallen. "Zij is heel druk met de dagelijkse bezoekjes aan haar echtgenoot en de zorg voor hun twee kindjes."

Van Vollenhoven benadrukt dat Friso en zijn familie gebaat zijn bij rust. "Daarom gaan we ook niet bij hem op bezoek. Ook mijn zoons zijn niet bij hun neef langs geweest."

Verschrikkelijk

Prins Friso raakte 17 februari bedolven onder een lawine in het Oostenrijkse plaatsje Lech. Sinds begin maart ligt hij in het Wellington Ziekenhuis in Londen. Naar alle waarschijnlijkheid komt Friso nooit meer bij bewustzijn.

"Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd", zegt Van Vollenhoven. "Het is voor mijn schoonzus en Mabel een enorme zorg en het enige dat wij kunnen doen, is wachten en hopen. We zijn constant met onze gedachten bij Friso en zijn naaste familie."

Al het nieuws rond prins Friso in ons dossier

Lees Twitterberichten over dit nieuws via NUlive