AMSTERDAM - De eerste keer dat Kim Holland van seks kon genieten, wilde ze dat gevoel met andere mensen delen. "Ik kreeg meteen weer zo’n zendingsdrang", zegt de pornoster.

In haar tienerjaren was Holland Jehova’s Getuige. "Ik was veertien, vijftien en hét grote voorbeeld onder de Jehova’s Getuigen – zo jong en dan al zo fanatiek", zegt ze in tijdschrift Linda.

"Vrij snel daarna kreeg ik verkering, uiteraard met een jongen die ook bij de Jehova’s zat."

Naarmate Holland ouder werd, liet ze langzaam maar zeker het geloof los en liep haar eerste huwelijk op de klippen. "In mijn eerste huwelijk dacht ik dat ik de man moest behagen, ik had niet geleerd ook voor mijn eigen genot te gaan. Ik had nog nooit een orgasme gehad."

Vergelijken

Holland vergelijkt het delen van het gevoel dat ze had toen ze echt plezier aan seks beleefde met het zijn van Jehova’s getuige. "Een Jehova’s Getuige, maar dan met een andere missie. Ik liep als het ware opnieuw langs de deuren om mensen te bekeren."

De 43-jarige actrice ging werken bij telefonische hulpdiensten en volgde een cursus over seksualiteit. "Ik kon zo makkelijk genieten, ik wilde andere vrouwen vertellen dat seks heerlijk is."

Linda

Linda ligt vanaf woensdag in de winkels