AMSTERDAM - Ruud Gullit lijkt niets af te weten van een interview dat hij zou hebben gegeven aan De Telegraaf.

De krant pakte maandag uit met zijn uitgebreide reactie op de breuk met echtgenote Estelle. "Ongelooflijk. Het schijnt dat er een exclusief interview van mij in de Telegraaf staat?, twitterde hij echter.

De oud-voetballer is 'niet boos' op de Nederlandse krant, maar 'verbaasd'. Volgens de krant zou Gullit onder meer hebben gezegd dat hij blij is weer normaal te kunnen praten met zijn echtgenote Estelle. "Ik hoop oprecht dat het haar goed zal gaan. Ik vind het zelfs fijn dat ze nieuw geluk heeft gevonden", stond in De Telegraaf. Estelle is gevallen voor kickbokser Badr Hari.

Reactie

Evert Santegoeds van de Telegraaf noemt het een misverstand: "Ik heb Ruud zaterdag gesproken en een aantal van zijn opmerkingen zijn opgenomen in het verhaal. Er staat nergens dat het een interview met hem is."

Gullit heeft volgens Santegoeds verkeerde informatie gekregen. "Hij zal vast van vrienden hebben gehoord dat er een pagina groot interview met hem in de Telegraaf stond en was daar verontwaardigd over."

Santegoeds heeft Gullit inmiddels zelf gesproken. "Het is nu voor hem duidelijk dat het niet een interview was. Hij had het zelf alleen nog niet gezien", aldus Santegoeds.

Derde huwelijk

De scheiding tussen Ruud en Estelle werd dinsdag aangekondigd. De 49-jarige Gullit en de 33-jarige nicht van Johan Cruijff zijn twaalf jaar met elkaar getrouwd geweest. Het stel heeft twee kinderen. Het is voor de oud-voetballer het derde huwelijk dat strandt.