LOS ANGELES - Slechts enkele weken nadat Jack Osbourne vader was geworden, hoorde hij dat de ongeneeslijke ziekte multiple sclerose (MS) bij hem is geconstateerd.

Dat meldt Hello Magazine.

''Het kon niet op een slechter tijdstip komen'', vertelt de 26-jarige zoon van rocklegende Ozzy Osbourne. ''Ik was net vader geworden, het ging goed met mijn werk. Ik dacht alleen maar: waarom nu?''

Moeder Sharon en vader Ozzy hebben het ook erg moeilijk met de diagnose. ''Ik denk steeds: wat heb ik verkeerd gedaan? Wat heb ik gegeten en gedronken toen ik zwanger was. Het voelt alsof het mijn schuld is'', aldus Sharon. ''Als ik het was, dan zou je denken dat mijn slechte gewoontes mij hebben ingehaald, maar Jack is zo'n goeie jongen'', voegt Ozzy toe.

Positief

Osbournes verloofde Lisa, probeert positief te blijven: ''Boosheid heeft helemaal geen zin, het maakt alles alleen maar erger. Aanpassen en overwinnen is mijn nieuwe motto.'' Ze vervolgt: ''Jack moet gezonder gaan leven en zonder stress. Als je het zo bekijkt, is het bijna iets goeds.''

Bij MS-patiënten wordt het afweersysteem ontregeld. Dat valt daardoor niet alleen bacteriën en virussen aan, maar ook het eigen zenuwweefsel van de patiënt.