LONDON - 50 Cent wil samen met voetballer Wayne Rooney een nieuw zakenimperium stichten.

De Amerikaanse rapper denkt samen met de Manchester United-spits onder meer een succesvolle restaurantketen en kledinglijn te kunnen beginnen. Dat verklaart 50 Cent tegenover de Daily Star.

“Ik ben een grote fan van Wayne. Hij is een merk. Het lijkt me geweldig om hem als zakenpartner te hebben. Voetbal is big business en ik weet dat je met supersterren in de sport veel geld kunt verdienen. Ik heb Wayne ontmoet en hij is een topgozer. Daarnaast is hij een van ‘s werelds beste spelers en heeft hij nog een lange carrière voor de boeg”, aldus de rap-ster.

De 36-jarige ‘50’ vervolgt: “De mogelijkheden zijn grenzeloos. Restaurants in Europa, kledingwinkels en nachtclubs. Het is leuk om miljoenen te verdienen, maar een miljard is nog leuker, en Wayne weet dit!”

50 Cent heeft Rooney en zijn vrouw Coleen en zoontje Kai uitgenodigd om als gasten te verblijven in zijn villa in Florida. “Wanneer Euro 2012 voorbij is, kunnen de Rooneys lekker bij mij komen relaxen in Miami. Niemand die ze daar zal lastigvallen of foto’s van ze zal maken. Mijn mensen zorgen daar wel voor.”