AMSTERDAM - David Hasselhoff is niet te beroerd mensenlevens te redden. In de film Piranha 3DD speelt hij een persiflage op zijn personage Mitch Buchannon uit de tv-serie Baywatch.

Hij wordt geacht met zijn bekende rode zwembroek en reddingsboei verdrinkende mensen te hulp schieten, maar doet dat met tegenzin. The Hoff is in het echt veel heldhaftiger.

"Ach, ik pleeg wel eens een simpel reddinkje hier en daar", zegt de 59-jarige acteur met nauwelijks verholen trots. "Zo trok ik eens een meisje uit een autowrak dat zowat stikte in haar veiligheidsgordel. Volgens mij heb ik haar leven wel gered."

Ook heeft The Hoff talloze mensen van een gewisse dood gered op gevaarlijke skipistes en eens een Brits meisje uit het water getild dat haar hond probeerde te redden. "'O, jij bent die bloody Knight Rider', zei die griet", vertelt de acteur in zijn beste Britse accent.

De reden dat deze verhalen zelden het nieuws halen, is simpel. "Ik wil nooit dat iemand weet dat ik dat soort dingen doe", legt Hasselhoff uit. "Voor je het weet, word je aangeklaagd. Ik hoef ook geen bedankjes van blije ouders. Ik blijf liever anoniem."

Verzuipen

In Piranha 3DD is Hasselhoffs personage allerminst bereid om echt de handen uit de mouwen te steken. Zo laat hij een roodharig jongetje liever verzuipen zodat hij lekker in zijn badmeesterstoel kan blijven zitten. Het ergste wat de acteur zelf ooit heeft gedaan is minder bloederig, maar zeker niet iets waar hij graag op terugblikt.

"Ik ben in mijn studietijd, toen ik erg krap bij kas zat, langs de deuren gegaan om brandalarmen te verkopen", vertelt Hasselhoff. "Ik ging echt volkomen schaamteloos te werk. 'Houdt u van uw kinderen?', vroeg ik dan. 'Of wilt u ze in hun bedje laten verbranden omdat u geen goede rookmelder heeft?' Nee, ik ben daar niet trots op."

Piranha 3DD draait vanaf donderdag in de bioscoop.