RIJSWIJK - Bas Muijs is woensdagavond de stadionspeaker bij de wedstrijd van het Nederlands elftal. Maar de acteur mag niet de namen van de 11 Nederlandse voetballers omroepen.

Daar is Muijs nogal boos over. "Zojuist hele dikke ruzie gehad met UEFA. Ze staan het niet meer toe om 2 min voor de wedstrijd de 11 namen om te roepen. On-be-grij-pe-lijk", aldus de oud-soapie op Twitter.

"Het past prima in het schema, voor de fans een geweldig moment, voor spelers ook, sfeerverhogend, maar...zonder reden willen ze het niet", zegt hij.

En Muijs gaat nog even door: "De opstellingen mogen alleen nog een uur voor de wedstrijd worden voorgelezen. Dan is het niet eens voor 10% gevuld!!Kwaad worden helpt niet." Nu mag hij alleen nog de doelpuntenmakers van het Oranje team verkondigen.

Uitnodiging

Muijs mocht op uitnodiging van de UEFA en de KNVB het Nederlands elftal achterna reizen. De functie stadionspeaker is hem niet vreemd; tijdens wedstrijden van ADO Den Haag neemt hij dikwijls plaats achter de microfoon en ook tijdens het EK in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland schalde zijn stem al door de speakers.