AMSTERDAM - Mark Wahlberg gaat een poging wagen om alsnog zijn middelbareschooldiploma te halen.

"Er is een opleiding in de Amerikaanse staat Massachusetts, waarbij je lessen online kunt volgen", vertelde de 41-jarige acteur dinsdag in de Late Show van David Letterman.

Wahlberg, die rond zijn veertiende de middelbare school verliet, zei dat hij wel een beetje nerveus is om weer met zijn neus in de boeken te duiken. "Maar ik heb op de set vaak veel tijd over, dus ik hoop dat ik het in zes of acht maanden af kan maken. Dit is iets wat moet gebeuren."

De acteur, bekend van films als The Departed en The Fighter, bekent dat hij niet altijd een lieverdje is geweest. Op zijn zeventiende belandde hij in de gevangenis omdat hij 'slechte dingen' had gedaan.

Zijn vier kinderen, van wie de oudste 8 jaar is, zijn hier nog niet van op de hoogte. "Maar dat gesprek lijkt me niet moeilijker dan uit te leggen dat papa zijn middelbare school niet heeft afgemaakt."

New Kids

Wahlbergs oudere broer Donnie maakte deel uit van de wereldberoemde groep New Kids on de Block en ook Mark zat vroeger in een boyband. Zijn medegevangenen begrepen niet dat hij achter de tralies zat. "Ze zeiden dat ik een domme sukkel was. Iemand zei: je had miljoenen platen kunnen verkopen, maar nu zit je hier met ons!"