AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart vond het moeilijk dat ze niet meer normaal afscheid van haar man Rafael van der Vaart kon nemen, toen hij naar het EK in Polen en Oekraïne vertrok.

"Het lijkt wel alsof de media-aandacht, de hectiek en de hysterie bij ieder toernooi groter wordt", schrijft de voetbalvrouw in haar column in Grazia.

"Op het moment dat wij uit het hotel stapten, hadden we zo graag een momentje voor onszelf gehad. Maar dat bleek dus onmogelijk, omdat je wordt weggeblazen door alle cameraploegen, fans en fotografen. Heel overweldigend, terwijl ik inmiddels toch wel wat gewend ben."

"Hoewel, zou dit ooit wennen?" vervolgt Van der Vaart. "Het is namelijk niet te vergelijken met de media-aandacht die je op een rode loper krijgt, omdat het gaat om een afscheid van mensen die zo dicht bij elkaar staan. Daar komen enorm veel emoties bij kijken."

"Om dat onder het oog van de draaiende camera's en klikkende fototoestellen te doen, is bijna onmenselijk. Als ik de beelden terugzie, valt me ook bij iedereen die verschrikte ogen op. Het is bijna surrealistisch."