AMSTERDAM - Roxeanne Hazes vindt het niet altijd makkelijk om 'de dochter van' te zijn. "Mensen hebben vooroordelen," aldus Hazes.

Dit vertelt ze in een interview met Vriendin.

Laatst ging de dochter van André Hazes bijvoorbeeld met vrienden en haar broer naar een schiettent op de kermis.

"Toen Dré daar bezig was, kwam er per ongeluk een kogeltje terug, dat een man raakte. Meteen werd er geroepen: 'Die van Hazes denken ook dat ze alles mogen!' Daar kan ik echt kwaad om worden, want waarom zouden wij zo zijn?"

"Of mensen gaan ons vergelijken en zeggen dat we niet zo goed zijn als onze vader", vervolgt ze. "Nee, logisch: we zijn achttien en negentien en komen net kijken!"

Voordelen

Hazes ziet ook de voordelen van haar achternaam. "Ik vraag me weleens af of Dré en ik hadden kunnen doen wat we nu doen met een andere vader. Want hoe goed je ook bent, het is moeilijk om door te breken als artiest. Vanwege onze achternaam zijn er deuren voor ons opengegaan", aldus Hazes.

Ze heeft altijd steun kunnen vinden in haar moeder. "Mijn moeder is mijn alles. Als er iets met haar zou gebeuren weet ik niet of ik zelf verder wil." Volgens de 19-jarige Hazes heeft ze veel aan haar moeder te danken. "Ze doet alles voor ons. Ze heeft mij en Dré door de dood van mijn vader heen geholpen, daar ben ik haar zo dankbaar voor. Ze is mijn beste vriendin."