AMSTERDAM - Patricia Paay moest knokken om de scheiding met Adam Curry te boven te komen en vond daardoor de energie om een nieuwe carrière op te bouwen.

"Dat kwam aanvankelijk voort uit een gevoel van wraak naar Adam toe", zegt ze exclusief in een interview met Story.

"Ik wilde hem onder de neus wrijven dat ik niet dat zielige, in de steek gelaten vrouwtje was, maar dat ik goed voor mezelf kon zorgen. Dat is prima gelukt."

De 63-jarige diva zegt dat haar ex-man haar vaak complimenteert met de dingen die ze na de scheiding heeft gedaan. De breuk viel haar toen zwaar. "Ik was verbijsterd dat het zover kwam. Nooit hadden we ruzie. En altijd was er liefde."

Contract

Momenteel gaat het wat minder met de carrière die ze succesvol wist op te bouwen. Ze kreeg bijvoorbeeld geen nieuw contract aangeboden door RTL.

"Natuurlijk had ik liever een vast contract gehad," vertelt Paay. "Zoiets geeft immers meer zekerheid en rust in je leven. Maar goed, het is nu niet anders. Ik zal de komende tijd even flink de handen uit de mouwen moeten steken."

Rust

Paay zegt dat ze niet in de positie zit om lekker achterover te leunen op de bank. "Ik had liever een tijdje rust gewild, om te genieten en wellicht op vakantie te gaan. Maar ja, dat gaat dus even niet."

De presentatrice ziet haar toekomst hoopvol in en zal verder vechten voor haar bestaan. "Elke maand vallen de rekeningen tenslotte in de bus. Maar na het moeizame verwerken van de scheiding en het opbouwen van mijn carrière, gaat dit me ook echt wel lukken. Het komt altijd goed."