AMSTERDAM - Maxine Ashley de Wit, de vermoedelijke vriendin (of ex) van Gregory van der Wiel is volgens een meerderheid van de Nederlandse mannen de mooiste spelersvrouw van Nederland.

Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond, in opdracht van entertainmentwebsite WTF.nl.

De Wit heeft haar uitverkiezing vooral te danken aan haar populariteit bij mannen vanaf 25 jaar en mensen die VVD stemmen. In beide gevallen krijgt ze een kwart van de stemmen.

De Wit is waarschijnlijk de vriendin van Gregory van der Wiel. Naar verluidt zijn de twee nog bij elkaar, bronnen zouden tegen WTF.nl hebben gezegd "dat de relatie nog lekker zonnig is".

Omdat Van der Wiel zijn 'vriendin' zoveel mogelijk uit de publiciteit probeert te houden, is er maar weinig over haar bekend.

Yolanthe Sneijder-Cabau

Yolanthe Sneijder-Cabau eindigt in het onderzoek op de tweede plek, dankzij de generatie 18 tot 24 jaar. 

De vrouw van John Heitinga, Charlotte Heitinga, is met bijna 20 procent van de stemmen opvallend populair onder 55-plussers. Terwijl Sneijder-Cabau slechts vijf procent van de stemmen uit deze groep krijgt.

Sneijder-Cabau doet het met 26 procent echter wel goed onder de deelnemers die GroenLinks stemmen.

Sylvie van der Vaart

De derde plek is voor Sylvie van der Vaart. Zij is met 26 procent populair bij de PVV-stemmers. Ook is de vrouw van Rafael van der Vaart geliefd onder vrouwen. Bij haar eigen sekse kan ze rekenen op 20 procent.

Het minst populair zijn de ega’s van Dirk Kuijt en Maarten Stekelenburg.

Toplijst mooiste spelersvrouwen

1. Maxine Ashley de Wit 17 procent
2. Yolanthe Sneijder-Cabau 14 procent
3. Sylvie van der Vaart 13 procent
4. Charlotte Heitinga 13 procent
5. Bouchra van Persie 8 procent
6. Gertrude Kuijt 4 procent
7. Kim Stekelenburg 3 procent