HILVERSUM - Gerard Ekdom ziet zijn kinderen Lennon (6) en Lewis (4) minder vaak dan hij zou willen. 

Niettemin heeft de redactie van maandblad Fabulous Mama hem uitgeroepen tot papa van het jaar. De 3FM-dj en Fort Boyardpresentator treedt daarmee in de voetsporen van Martijn Krabbé en Dinand Woesthoff.

''Wij vinden Gerard sympathiek en leuk. Bovenal heeft hij zich het afgelopen jaar gigantisch in de kijker gespeeld'', liet hoofdredacteur Phaedra Werkhoven van Fabulous Mama maandag weten.

''Hij ging voor de zesde keer het Glazen Huis in voor Serious Request en won de Zilveren RadioSter voor beste radiopresentator en de Gouden RadioRing voor het programma Ekstra Weekend, dat hij samen met Michiel Veenstra presenteert. Uit betrouwbare bron weten we dat hij ook nog eens een hele lieve vader is voor zijn twee zoontjes. Kortom, hij heeft het verdiend, die prijs''.

Naar school

Gerard vertelt in het interview dat hij zijn jongens elke ochtend naar school brengt. ''En als ik zaterdagochtend thuiskom van mijn nachtprogramma, dan zitten de jongens al klaar voor de verse kaasstengels die ik altijd haal bij de bakker. Feest vinden ze dat.''

Gerard blikt in het interview terug op het overlijden van zijn moeder, inmiddels zeven jaar geleden, en de geboorte van Lennon die vier maanden later werd geboren.

"Het was een rollercoaster. Ik was zo intens blij met Lennon, maar had ook zo veel verdriet om mijn moeder. Dat ze haar kleinzoon nooit zou meemaken. Mij nooit als vader zou zien. In het weekeind dat ze stierf, hebben we haar de de echo van Lennon laten zien en ze was de enige die al wist hoe we hem zouden noemen. Ik zag hoe blij ze daarmee was. Ik mis haar echt verschrikkelijk. Ze had de jongens echt opgevreten.''