LOS ANGELES - Lauryn Hill heeft over een aantal jaren geen inkomstenbelasting betaald omdat ze zich terug wilde trekken uit de maatschappij. Dat valt te lezen op E!.

''Ik vond het nodig om uit de maatschappij te stappen omdat ik wilde dat het goed ging met mijn familie'', laat de zangeres weten in een officiële verklaring.

''Ik wilde een gemeenschap opbouwen met alleen mensen die op dezelfde manier in het leven stonden en behoefte hadden aan vrijheid en het recht om hun leven te leven zonder gemanipuleerd te worden door een overheid met totaal andere bedoelingen.''

Hill betaalde in de jaren 2005, 2006 en 2007 geen belasting over omgerekend bijna 1,3 miljoen euro aan inkomsten. Er hangt haar een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van omgerekend bijna 240.000 euro boven het hoofd.

Andere oplossing

''Natuurlijk liep ik het gevaar dat deze reden niet zou worden geaccepteerd door de belastingdienst. Die koos er ondanks mijn verhaal voor om juridische stappen tegen me te ondernemen, in plaats van een andere oplossing te zoeken'', aldus een verbolgen Hill.

De 37-jarige artieste werd bekend als lid van de Fugees en begon daarna met een succesvolle solocarrière. Ze moet zich op 29 juni verantwoorden voor de rechter.