ROTTERDAM - Voor Kim-Lian van der Meij was haar succes niet iets dat volkomen onverwacht gebeurde. "Ik ben opgegroeid met het voornemen om wereldberoemd te worden", zegt ze.

De musicalactrice en presentatrice doet de uitspraak in gesprek met het AD.

Van der Meij werd in Nederland en daarbuiten beroemd met haar debuutsingle Teenage Superstar. Het was iets waar ze als kind al van droomde. "De kans dat je droom uitkomt, is groter als je ergens in gelooft, dan als je ergens niet in gelooft", zegt ze. "Zo simpel is het volgens mij."

Het ging wel met vallen en opstaan, waarbij Kim-Lian enig doorzettingsvermogen nodig had. "Stoppen was nooit een optie. Ik bleef audities aflopen. Voor films, presentatieklussen op tv, commercials. Gek werd ik ervan. Je moest eens weten hoe vaak ik in die tijd na de zoveelste afwijzing huilend op de bank heb gezeten."

Kim-Lian is inmiddels gewend aan de roem. "De nacht voordat ik mijn allereerste videoclip mocht opnemen, deed ik geen oog dicht", vertelt ze. "Nu we tien jaar verder zijn, merk ik wel dat het normaal begint te worden. Laatst belde mijn moeder: 'Had je niet even kunnen vertellen dat je in Koffietijd zat?' Waarop ik zei: 'Mam, daar heb ik al tien keer gezeten'."